Scoutdräkten

Vi scouter känns lätt igen när vi bär den blå scoutskjortan eller andra blåa scoutkläder. På scoutskjortan fäster vi märken för att berätta vad vi gjort, tillhörighet och vilka intressen vi har.

Grundplaggen i scoutdräkten är en scoutskjorta, t-shirt, -piké med märken och scouthalsduk med sölja. När alla har samma kläder skapar man gemenskap. Det finns många andra grupper som också skaffar sig gemensam tröja eller dräkt för att markera sin grupptillhörighet och för att stärka sammanhållningen, till exempel fotbollslag.

Köp scoutdräkten

När du är medlem i Köpings Scoutkår rekommenderar vi att ni beställer scoutskjorta m.m hos oss. I vår scoutstuga har vi provskjortor så att ni lätt kan prova ut den rätta skjortan.

Du kan köpa scoutdräkten, scoutmärken, andra snygga scoutkläder och massor av coola scoutprylar i Scouternas egen shop. Där kan du också läsa mer om vad som gäller för märkesplacering. Vi har även märkesplaceringsmall i scoutstugan som ni kan få.

Kolla gärna med kåren eller avdelningen innan du handlar, eftersom vi gör gemensamma beställningar 1-3 gånger per termin.

Vill du köpa scoutdräkten eller någon annan cool scoutpryl från scouternas shop. Hör av dig till din avdelningsledare så hjälper denne dig. Du kan även ta direkt kontakt med våran representant på ombud scoutvaror.

Oskar Deleryd