Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja hos oss  när du är 5 år. Du börjar som bäverscout och sedan blir du spårarscout, upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

Vad gör vi?

Normalt träffas vi en gång i veckan på veckomötena. Då brukar vi träffas avdelningsvis och gör roliga saker. Vi brukar även åka på läger och hajker med kåren och även med andra kårer.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Agnes 8 år:

Jag älskar hajk.

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting.

Kontakta avdelningsledaren, så kan hen berätta mer och ni kan komma överens om när det passar.

Är du mellan 5-7 år?

Anna Mourujärvi är kontaktperson. Du kan kontakta henne på kopingsbaverscout@gmail.com eller på hennes telefonnummer 0707906494.

Är du mellan 8-9 år?

Madeleine Svensson är kontaktperson för spårarna. Du kan skicka ett mail till Madeleine på sparare.koping@gmail.com eller kontakta på telefonummer 070-7437974.

Är du mellan 10-11 år?

Frida Sandberg är kontaktperson för upptäckarna. Du kan skicka ett mail till Frida på wildscout@live.se

Är du mellan 12-14 år?

Madeleine Svensson är kontaktperson för Äventyrarna. Du kan skicka ett mail till Madeleine på madeleine.svensson@vastmanlandscout.se

För tillfället har vi ingen aktiv äventyraravdelning.

Är du mellan 15-18 år?

Sören Svensson är kontaktperson för Utmanarna.  Du kan skicka ett mail till Sören på jeepsoren@hotmail.com eller kontakta via telefonnummret 070-5332374.

Ladda ner