Så ställer sig Köpings Scoutkår till Covid -19

22 april, 2021 av Ebba

19/8 – 21
Under förgående termin bedrev vi våran verksamhet utomhus för att minska trängseln med varandra. Vi kommer därför att fortsätta att bedriva verksamheten då läget är mer under kontroll i dagens skede. Vi kommer främst att hålla till utomhus för att lättare fortsätta att hålla avstånd.

Vi tar fortfarande Covid -19 på största allvar vilket innebär att alla måste ta sitt egna ansvar. Om barnet har något symptom ber vi er därför att hålla barnet hemma och inte medverka på någon veckoträff.
__________________________________________________________________________________________________________________
10/1 – 21 hade vi ett extra insatt styrelsemöte ute i våran scoutgård i Kröcklinge för att ta beslut om veckoträffarna nu under vårterminen 2021 ska bedrivas. Vi kom då fram till att alla avdelningar bör dra igång med träffarna men att vi håller oss utomhus. De flesta mötena kommer därför att bli förflyttade ut till Kröcklinge, om veckoträffen sker på en annan plats så kommer ledarna att meddelande detta.

På grund av att läget i Sverige blev allt mera ostabilt så valde vi därför att ställa in alla veckoträffar för alla de olika åldersgrupperna för att försöka minska spridningen. Från och med den 12/11-20 så ställde vi in alla veckoträffar och kommer efter att denna termin är över ta ett nytt beslut om vi ska dra igång med veckoträffarna i Januari.

Köpings scoutkår tar självklart Corona på stort allvar. Styrelsen hade ett extra insatt möte 15/3-20 och detta är informationen om hur vi bedriver våran verksamhet i nuvarande läge.

Vi fortsätter med våra veckoträffar utomhus till att annat sägs. Vi har valt att ställa in alla hajker/läger för närvarande, men om läget ändras återkommer vi med vidare information om just detta.

Det är viktigt att vi alla hjälps åt med att minska smittan och därför är det viktigt att vara uppmärksamma på symptomen för Covid -19. Känner du något av symptomen ber vi dig att stanna hemma från scouterna. Stanna hemma så länge du känner dig sjuk.

Symptomen på Covid -19

.- Feber

– Hosta

-Snuva

-Andningsbesvär

-Halsont

-Huvudvärk

-Muskel och ledvärk

– Illamående

Sju enkla råd för att skydda dig och andra

1. Stanna hemma om du är sjuk eller känner lindriga symptom som halsont, hosta eller snuva. Stanna hemma minst 48 timmar efter att du har blivit frisk.
  2. Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten i minst 2o sekunder.
  3. Använd handsprit när möjligheten till handtvätt inte finns.
  4. Undvik närkontakt med sjuka människor.
  5. Undvik att röra vid ögon, näsa eller mun.
  6. Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk.
  7. Tänk på att inte besöka äldre om du är sjuk eller har sjukdomssymptom.

Om du i övrigt är orolig eller har funderingar hänvisar vi till ansvariga myndigheterna:

www.folkhalsomyndigheten.se

Nationella informationsnumret för allmänna frågor kring Corona 113 13

Vi följer alltid utvecklingen och folkhälsomyndigheternas rekommendationer!

Har du frågor tveka inte att prata med oss om detta!

Hälsningar Köpings Scoutkår